Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Личности, Спорт

IAAF, ощетявате леката атлетика….


IAAF или простичко Световната федерация по лека атлетика…

През август 2009, IAAF взе решение от януари 2010 толерантността към фалстартовете да е нулева. Това ще рече, че всеки, който допусне фалстарт бива дисквалифициран. Още тогава се родиха множество противоречия. Все пак човешко е да се греши.

От вчера тече Световният шампионат по лека атлетика в Дегу, Южна Корея. IAAF държи да има съвършени атлети, които да не допускат грешки дори по един път. Но пък нямат нищо против, атлетите да бъдат връщани два пъти на стартовия блок просто защото техниката е отказала.

И днес нелепостта достигна пика си. Въпреки, че състезателките на 400 м. бяха връщани на стартовия блок, заради наработеща техника и че резултатите на полуфинала на 100 м. за мъже бяха доста забавени, IAAF се гордееше с правилото си за безгрешността на атлетите.

И ето, че това правило ощети милиард и половината зрители по света на най-великото спортно събитие в света на атлетиката – финалът на 100 м. спринт за мъже. Липсата на големите Асафа и Тайсън ни накараха да вперим очи само в един феномен – Юсеин Болт.

Но Юсеин Болт е човек, точно както и тези от IAAF. И направи фалстарт. И беше дисквалифициран. Получи наказанието, което обезсмисли огромната му подготовка.

А организаторите на шампионата и мислителите на правилото с директното наказание…? За тях какво…? Ами, естествено нищо…

Иначе поздравление на младия Йохан Блейк, който все пак запази статуквото на ямайските спринтьори като номер 1 в Света.

Още по темата – тук.

Подобни публикации:

Post A Comment

*