Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

"Когато си затънал в лайна, по-добре си затваряй устата!"
Posted by Ivan Popov in Забавно

Шест урока за бизнеса и живота

Шест ценни житейски урока, които ще ви помогнат във всеки един момент. Накрая, може да прочетете и седми бонус урок.

Урок 1: Голата жена

Мъж влиза да вземе своя душ, веднага след като жена му е излязла от банята. Тогава звънецът звъни. Жената бързо се наметва с хавлия и отваря. Когато отваря вратата, там седи съседът им Боб. Преди да каже каквото и да е, Боб и казва „Ще ти дам 800$ ако свалиш кърпата“. След кратък размисъл, жената свалила хавлията и застанала гола пред Боб.

След секунда БОб и дал 800$ и си тръгнал. Жената се загърнала отново и отишла при мъжа си. Когато влязла в банята, мъжът и я попитал

„Кой звъня?“ „Съседът Боб“, отговорила жената. „Супер!“ казал мъжът, „Спомена ли нещо за 800-те долара които ми дължи?“.

Каква е поуката? – Ако споделяме важните неща с хората с които живеем, може да си спестим неприятни емоции.

Урок 2: Джинът и Шефа

Продавачът, секретарят и шефа им отивали на обяд, когато изведнъж намерили стара лампа. Погалили я и от там излязъл вълшебният Джин. Джинът казал „Ще изпълня на всекиго по едно желание“. „Първо на мен! Първо на мен!“ казал секретарят. „Искам да бъда на Бахамските острови, на яхта, без никакви грижи“. Пуф! И той изчезнал.

„Сега на мен! Сега на мен!“ казал на свой ред продавачът. „Искам да съм на брега на Хавайте, да ме масажира личната ми масажистка, безкрайно количество Пина Колада и страхотна мадама до мен.“ Пуф! И той изчезнал.

„Сега си ти“ казал Джинът на шефа. Шефът казал „Искам тия двамата на работа, след като обядвам“.

Каква е поуката? – Винаги оставяй шефа си да говори първи!

Урок 3: Отчето и монахинята

Отчето предложил да закара монахинята. Тя се качила в колата и кръстосала кратка, така че малка част от крака и да се покаже. Изведнъж, отчето се отплеснал и в старанието си да предотврати инцидент с колата, поставил ръка върху крака на монахинята. Монахинята казала „Отче, отче, помните ли Псалма 129?“. Отчето отместил ръката си. Но не щеш ли, случката се повторила и отчето отново сложил ръка върху краката на монахинята. Монахинята отново казала „Отче, отче, помните ли Псалма 129?“. Отчето се извинил „Съжалявам, сестро, но спирачката отказва“. Когато пристигнали, монахинята излязла от колата и тръгнала. Когато отчето пристигнало в храма, веднага проверил какво гласяла Псалма 129 – „Давай напред и търси, нагоре ще откриеш благоденствие.“

Каква е поуката? – Ако не си добре подготвен в професията си, ще изпуснеш страхотна възможност.

Урок 4: Гарванът и заека

Седял си гарванът на дървото и по цял ден не правел нищо. Дошъл заекът и го попитал „Може ли и аз също като теб да не правя нищо по цял ден?“. Гарванът отвърнал „Разбира се, защо не“. Заекът седнал на земята под гарвана и почивал.

И така лисицата скочила върху заека и го изяла.

Каква е поуката? Ако решиш да седиш по цял ден и да не правиш нищо, трява да седиш от високо.

Урок 5: Силата на харизмата
Пуйката си приказвала с бика – „Ще ми се да мога да стигна до върха на това дърво, но нямам толкова сила“. Бикът отвърнал „Ами защо не си хапнеш от купчинките ми? – Казват, че са страшно питателни.“ Пуйката опитала и видяла, че вече можела да стигне до най-ниските клони на дървото. На следващия ден, след като хапнала по-голямо количество, пуйката успяла да достигне и вторите клони на дървото. След четири дни, пуйката вече стигала върха на дървото. Скоро след това, фермерът я видял и я застрелял.

Каква е поуката? – Лайняните номера може и да ви отведат към върха, но няма да ви задържат там.

Урок 6: Птичето

Малка птичка летяла на юг за зимата. Било толкова студено, че тя замръзнала и паднала на земята в голяма дупка. Докато лежала, минала крава и си пуснала бомбите върху птичето. Птичката лежала, цялата покрита в кравешки изпражнения и осъзнала колко топли са те. Те я спасили! Птичето си лежало стоплено и щастливо. Идело и даже да запее от радост. Прегладняла котка, чула как птичето пее. Котето видяло, че птичката е покрита с кравешки остатъци, изчистила ги и изяло птичето.

Каква е поуката?

1. Не всеки, който ти върти лайняни номера ти е враг.
2. Не всеки, който те вади от лайната ти е приятел.
3. Когато си затънал в лайна, по-добре си затваряй устата!

*БОНУС* Урок 7: Вредната популярност

Мъж решил да напише забавна и поучителна колекция от истории, които да са истини за живота. Докато ги пишел, жена му дошла и го попитала какво прави. Той и обяснил, че искал да напише нещо интересно, което да бъде коментирано от неговите приятели на другия ден. Жена му го съветвала да го публикува във интернет блог. Мъжът се вслушал в съвета на жена си, но въобще не помислил, че ако историята е интересна, това може да се окаже пагубно за интернет трафика. На следващия ден, сървърите се подпалили.

Каква е поуката? – Не слушай жена си.

Post A Comment

*