Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Важни дати, Традиции

Топлината в студа

Прелюдиs: Винаги ми е било странно да гледам репортажи на медии относно празници, които празнуваме всяка година. След като миналата година публикувах своята позиция относно топлия месец декември, за мен бе безкрайно трудно да изразя отново емоцията си от месеца, без да се повтарям.

Общественото внимание е приковано от безконечни стачки (без никои да се сеща, че за да има пари в един сектор, то в друг неминуемо ще липсват), лекарски грешки и пенсионни реформи. Нека това остане в 30-ти ноември. Поне за момент. Поне за нас – младите и все още не толкова обременени с обществената застоялост.

1-ви декември. Или както го наричам аз – началото на „най-топлото студено време“. Защо ли?

„Мили Дядо Коледа, ….“ – така вероятно е започвало писмото на всеки един от нас с желанията ни към добрия старец. Нервно сме отброявали дните до вълшебния момент, когато най-накрая разберем били ли сме в списъка с послушните деца… Или пък не…?

Хайде тази година да опитаме по друг начин. И не само моите връстници – посланието ми е лично към ТЕБ, читателю! Да извадим отново белия лист и да запишем „Мили <нашето име>, ….“. И вместо подаръците, които искаме, да напълним листа с добрините, които можем да свършим в оставащото време до празника. За хората които обичаме… И за нас самите – нека свършим това, което ще ни доближи повече до личността, която желаем да бъдем.

Това е топлотата на месеца – да стоплиш своето сърце, докато топлиш тези около теб. И така, когато се събереш със семейство си в святата Бъдни вечер, спокойно да си кажеш „Обичам ги. Знам, че и те ме обичат“.

Цялото семейство, сгушени в топлота, обич и почит един към друг – това е празникът. Това е декември. Това е и Коледа!

P.S. Най-големият подарък за мен ще бъде, ако провокирам поне един читател да стори нещо добро. Весели празници! Блогът на Иван Попов

Подобни публикации:

Post A Comment

*