Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Личности, Спорт, Събития

Тервел Пулев спечели „Странджата“

Отмина едно спортно събитие от световен мащаб, което имах възможността да наблюдавам в родния си град – Пазарджик. Турнирът „Странджата“ и до днес си остава един от най-елитните шампионати на боксовата сцена.

Родните национали се представиха повече от добре, като завоюваха 4 златни медала и 1 сребърен. При жените пък, всички финали бяха спечелени от българките.

Над всички бе Тервел Пулев. Българският боксьор стана носител на купа „Странджа“ в 62-oто издание на международния турнир. На финална в категория до 91 кг, Пулев победи с 3:1 точки кубинеца Юнис Перо, след като изигра блестящ в тактическо отношение мач.

Ето какво каза Тервел Пулев за вестник „Пазарджишка Марица“.

„Финалният мач с кубинеца Юнис Перо бе изцяло тактически, с моя личен треньор Боби Бояджиев заложихме изцяло на тактиката и тя се реализира на ринга. Кубинецът Перо не е случаен боксьор – той е олимпийски шампион за младежи от Сингапур през миналата година и световен шампион за юноши. Тук в Пазарджик кубинецът нокаутира и двамата си противници преди финала – руснака и азербайджанеца. Разбира се, че съм щастлив от победата. Сега ми предстои нова „важна битка“ – да отпразнуваме купа Странджа“.

По време на двубоя, Тервел бе подкрепян от брат си Кубрат. Публиката в Пазарджик също не спираше да аплодира родния боксьор.

За публиката остава едно – да чакаме следващото голямо спортно събитие в Пазарджик.

Успех и нагоре, Тервел!

Подобни публикации:

Post A Comment

*