Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Политика, Стресни се, Събития

Танцуващият с кучки

Вчера моят личен другар Николай Генов каза следното: „Момичето – мъртво, случаят – неизяснен, ама пак всички телевизии фучат: „пържоли, пържоли!“

За що иде реч? Позволете да въведа в темата с кратка хронология. Случаят е хаос с 18-годишната Мирослава Николова от Перник. Трупът на момичето, което изчезна преди два месеца, бе открит от полицията в покрайнините на миньорския град. Ден по-рано разследващите задържали двама души за убийството й, единият от които бил познат на Мирослава.

Стойчо Петров-Чочо се е прострелял фатално в дома си, след като разследващите го завели за втори оглед . Самоубийството на заподозрян в присъствието на полицаи сериозно дискредитира „успеха на МВР”.

След часове мълчание от ведомствения пресцентър съобщиха, че заподозреният помолил да отиде до отиде тоалетната, „където успял да достигне до предварително укрит пистолет, след което се самопрострелял смъртоносно”.

Премиерът Борисов похвали полицията за работата й заяви, че чака извинение от родителите на Мирослава, които се изказали лошо за МВР. По думите на министър-председателя се е потвърдила версията, че момичето е убито от нейни близки.

„Два месеца работиха службите и МВР по цяла нощ по това отвличане в Перник. Така, както и предполагах, то е с фатален край и най-близките хора там са искали да вземат пари”, каза Борисов без да дава допълнителни уточнения, дали тези близки хора са кръвни роднини на Мирослава каквито версии се завъртяха.

„Това момиче още същата вечер са го удушили, но вече ги задържахме, отидоха и показаха къде са го заровили”.

Въпреки, че родителите на Мирослава едва бяха научили за смъртта й, премиерът им заръча час по-скоро да се извинят на МВР.

„Съжалявам, че бяха изговорени от близките й такива лоши думи за МВР. Надявам се – те да се извинят и да ги отправят към най-близките си, които са участвали в този процес. Но, за съжаление, трупа го изровиха и е така.

„Не спах цяла нощ заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов. Използвахме тежка техника и най-накрая куче на Червения кръст изрови трупа на момичето. Затова казах на Цветанов, когато вземе заплата да купи на кучето три-четири телешки пържолки. Три-четири телешки пържолки да прати на кучето освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, като разбира се и всички, награда“.

Докато изричаше тези думи, Борисов демонстрира приповдигнатото си настроение. (Източник: bTV)

Дори и за серийния автор на анекдоти (премерена оценка), като господин Премиера, тази нелепост надскача границите. Но след като масово недоволстваме срещу това изказване и медиите в ролята на такива демонстрират „възмущение“, то най-логичният въпрос е: Защо е нужно да обръщаме това незаслужено внимание, върху глупостите на господин Борисов? Крайно ненужно е да оскверняваме по такъв грозен начин, като постоянно натякване за пържоли, върнати ордени и извинения, паметта на загиналото момиче.

Равносметката:
1 загинал човек
1 неизяснен случай
1 добре обучено куче

1 необмислено изказване (искрено се надявам да е такова…)
4 телешки пържоли по-малко

P.S. В такива случай, тъжното е, че по-голямата част от народното съсловие създава мнението си по въпроса спрямо политическите си предпочитания. Дали такова изказване ще направи Борисов, Станишев, Сидеров, Янев… няма значение. Грозен е фактът, че се осквернява смъртта на млад човек. Също така, голяма част от коментарите сред обществото обвиняват родителите. Хора, живота на родителя е коренно различно нещо от смъртта на детето. Това, че е възможно тези хора да не са били перфектни родители, не променя факта, че един млад човек е погубен… И че се желае извинение към МВР, чиято задача е да предотвратява такива случай… Peace /

Подобни публикации:

Post A Comment

*