Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in По света, Политика

Северът заплаши Юга – Корея…

Северна Корея заплаши, че ще изпепели съседката си Южна Корея за по-малко от четири минути. Това стана чрез специален репортаж по телевизията на Северна Корея и нажежи обстановката на Корейския полуостров. Според световните медии изявлението на Южна Корея е твърде притеснително, тъй като заплахата обещава, че „нещо“ ще се случи съвсем скоро.

По-рано този месец Северна Корея опита да изстреля ракета в орбита и разбуни духовете, тъй като някои смятат, че това всъщност е ядрено оръжие. Южна Корея от своя страни обяви, че притежава сателитни снимки, на които се вижда как Южна Корея копае тунел, чрез който подготвя трети атомен тест.

Армията на Северна Корея заплашва, че ще „изтреби всичките плъхоподобни групи за три или четири минути, или за много по-кратко време със своята запазена марка“.

Словесната атака между двете страни също е на лице, като Севера постоянно критикува президента на Юга Ли Мьон Бак, заради обидите, които „сипе“ против „северния“ метода на управление.

От своя страна Южна Корея предупри съседите си да прекратят заплахите: „Настояваме Северна Корея незабавно да прекрати действията си“, каза говорителят на Министерството на Южна Корея Ким Хюнг Сук. Той добави още, че „заплахите на Северна Корея все повече влошават отношенията на Корейския полуостров“.

Междувременно в неделя се състоя митинг между делегация на Северна Корея и китайски официални лица в Пекин, Китай. Китайците похвалиха лидерството показано от новия севернокорейски лидер Ким Чен Ун.

Да се надяваме, че ние ще бъдем в най-лошия случай само свидетели на развръзката… Не, че изгарям от желание да има такава…

Източници:
– Dylan Stableford, The Envoy

Подобни публикации:

Post A Comment

*