Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Спорт

Подигравката с усилията на младия спортист


Хора, наистина писна ми. Години наред ние – петобойците търпим подигравките на антиорганизацията, която властва в българският спорт. Но този път се чувствам не само косвено, но и пряко засегнат и обиден. Защото това е и точно така. Този път чашата преля.

На 3-и март тази година бе проведено Държавно Първенство по модерен четирибой в най-висока категория – мъже и жени в Ямбол. Основният състав на моят отбор – МПК „Хебър“, се състоя от мен, шампиона Димитър Кестенов и Иван Бояджиев. Въпреки, че Кестена завоюва първата позиция в индивидуалното класиране и аз и Иван Бояджиев направихме сравнително добро класиране, не попаднахме в челните позиции на отборното класиране и това ми се видя меко казано – странно.

Днес получих обяснение за всичко. На комбинираната дисциплина (3 км бягане + 3 стрелби, всяка от които по 1:10), аз записах време от 14:35. Това време бе засечено, видяно и чуто от треньори, състезатели, публика и съотборници. Това време бе достатъчно да завърша трети във втора серия (местата от 10-то до 20-то). Бях доволен от времето си и достатъчно удовлетворен. Бях щастлив. Това беше моят максимум. Това бяха 3 километра за 11:05.

И ето, че днес нашият клуб получи протокол от състезанието на което моето време е записано като 16 минути и 50 секунди. Това са 2 минути и 15 секунди повече от реалното време за което преодолях трасето.

Подигравката е повече от обидна защото сваля моето лично класиране много, ама много по-надолу. И върхът на всичко – при отборното класиране, вместо моят отбор да получи 1876 точки заради моето време, отборът ми получи само 1336. Това са 540 точки, които вдигат нашето класиране и ни пращат на съответната по-горна позиция.

Благодаря ви, Федерация по Модерен Петобой, че убихте моето желание и хъс. Благодаря ви, че след като направих бягането на живота си според моите възможности, не беше достатъчно за вас да го въведете с истинското му постижение.

Благодаря и поклон. 😉

P.S. – Публикацията ми не е подбудена от останали членове на отбора, нито от треньорите там.

Подобни публикации:

Post A Comment

*