Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Политика, Стресни се, Събития

(НЕ)Референдум

На 27 януари 2013 г. ще се проведе национален референдум, уж имащ за цел да изпита мнението на гражданите на Република България относно развитието на ядрената енергетика в страната. Въпросът на референдума гласи „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“ и всеки решил да упражни правото си на избор ще може да отговори с „да“ или „не“.

Изниква обаче един друг въпрос – какво ще стане ако мнозинството отговори съответно с „да“ или „не“.

При по-голям брой отговори „да“: Ще се съобрази ли въобще правителството (сегашно или следващо) с вота на обществото? Ще се инвестира ли държавата в нова ядрена електроцентрала веднага или това ще фигурира в предизборните листи на предстоящото „мерене на пи*ки“ лятото? На кого ще бъде поверено изграждането? Къде ще е то?

При по-голям брой отговори „не“: Ще се съобрази ли въобще правителството (сегашно или следващо) с вота на обществото? Как ще бъде реформирана ядрената политика на страната? Въпреки евентуално народно „НЕ“, ще има ли нова „първа копка“ (общо четвърта на брой – една при Живков, втора при ЦарЪ, трета при Станишев )на АЕЦ „Белене“?

Референдумът се нуждае от изясняване. В най-лошият случай референдумът се нуждае от предхождащ референдум с въпрос „Знаете ли за какво гласувате на предстоящия референдум?“.

P.S. Дано при гореспоменатото предстоящо „мерене на пи*ки“ между партиите лятото, нито една не изтъква в листата си „успехът за провеждане на първият референдум в страната“. Нали помните онзи виц за момченцето, член на младежката листа на „ГЕРБ“, което счупило вазата на майка си. Тя го попитала кой е виновен, а то казало: „Как кой?! Станишев…“

P.S. 2 Отново ще избираме не най-доброто, а най-малкото лошо… И отново не знаем кое точно е то… Блогът на Иван Попов

Подобни публикации:

Post A Comment

*