Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Забавно

Най-странните фобии на света

Неподозирано и за нас, оказа се че има много и интересни фобии, от които наистина страдат хората в живия живот. На някои от болежките се смяхме от сърце, други ни натъжиха… Ето ги и Големите 10 (плюс 2 подаръка от men.bg)!

Итифалофобия – страх от ерекция Попадаш на самотен остров с Анджелина Джоли и Тера Патрик, обаче получаваш итифалофобия още със стъпването на девствения плаж! Най-тъжното е, че лечението на тази фобия може да продължи с месеци или дори година, като в основата му е постоянното показване на еректирали фалоси пред пациента.

Ефебофобия – страх от млади хора Ясно е, че ефебофобиците са най-често злобни бабички и дядовци, които постоянно крадат топката на децата. Проблемът обаче е много сериозен и дори се изследва неговия ефект върху развитието на обществото.

Коулрофобия – страх от клоуни Напълно разбираме коулрофобите – клоуните са изключително зловещи. Сегашните хлапета не са гледали филма „То“, ние обаче сме. Фобията най-често се среща сред малки деца, но понякога остава за цял живот. Възрастните коулрофоби напълно разбират колко безумен е страхът им, но въпреки това не могат да го преодолеят.

Ергасиофобия – страх от работа Най-яката фобия на света! Ако успееш да убедиш някой доктор, че я имаш, цял живот ще си лежиш пред телевизора. Най-често обаче се появява при хора със сериозни психически проблеми.

Гимнофобия – страх от голота Страхът от това да те виждат гол не е кой знае какъв проблем. Лошото е, че често хората с тази фобия изпитват страх от голотата и на други хора, което е много сериозен минус, защото пропускат много красиви неща в живота (Адриана Лима, например). Всъщност тази фобия най-често е резултат точно от строгите изисквания за външност, наложени от телевизията и списанията.

Неофобия – страх от новото Една от най-разпространените фобии. Страх от нови неща и идеи. През средновековието доста хора са изгорели заради болните от неофобия инквизитори. Патриархалното общество и всичко подобно също се приемат за неофобични.

Параскаведекатриафобия – страх от петък 13 Невъзможната за изговаряне дума в буквален превод от гръцки означава фобия от петък 13.

Панофобия – страх без причина Страх те е, но не знаеш от какво. В даден момент толкова много се побъркваш, че започваш да се страхуваш от всичко – много често се регистрира при шизофрениците.

Тафофобия – страх да не те погребат жив Никой не иска да бъде заровен жив, но за някои хора това е мания. Основното им притеснение е, че лекарите ще направят грешка и ще ги обявят за мъртви. Най-ужасното в цялата ситуация е, че няма да могат да поправят грешката, а просто ще се събудят на два метра под земята. Преди съвременната медицина да стане съвременна, това се е случвало доста често.

Птеронофобия – страх от гъделичкане с перо Ако брат ти се е счупвал да те гъделичка като малък, изпитващ неподправен ужас към приближаващото се към теб перо.

Бонуси: Лупослифобия Да те преследват съблезъби вълци около кухненската маса, докато тичаш по чорапи върху току-що лакирания под. Измислена фобия от писателя Гари Ларсон.

Тъпосайтофобия – страх от тъпи сайтове в нета Не знаем дали има хора с такава диагноза. Измислихме си това заболяване като жест на благодарност, че прочете този материал до края.

Източник: http://news24.bg/

Post A Comment

*