Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Стресни се

Ляб, дееба мааму…

Така. Първо огромно извинение за цветущата псувня в заглавието, но да приемем, че това е част от културното наследство на България! В крайна сметка лично министърът на културата Вежди Рашидов подкани с тази фраза Димитър Митковски за снимка – „Ела бе, дееба мааму!“. Стискам палци Стоичков да заеме поста на културен министър за следващото правителство, за да кандидатстваме в ЮНЕСКО за опазване на богатството на българското народно творчество при псувните! То ни отрежда позицията на единствения народ в света с 4. сравнителна степен (далече, по-далече, най-далече, на майната си) и трябва да сме повече от горди!

* * *

Знаете ли, че по време на Втората световна война, дневната дажба хляб на глава от населението в Германия е била 150 гр. В момента в Европа средната дневна консумация на хляб е 300 гр. В България можем да сме горди, че произвеждаме не само една от най-качествените интернет доставки (да, така е, колкото и странно да звучи), но и най-качествения и най-евтин хляб. Връзката с погачата обаче се губи, тъй като България се намира на критичния минимум спрямо консумация на насъщния – с 150 грама дневно (колкото и през ВСВ в Герамния).

След вчерашното обявяване на скок в цените на тока, се очаква масово продуктите да поскъпнат. В хлебопроизводителния бранш надали ще претърпи поскъпване за крайния потребител, тъй като конкуренцията в сектора е убийствена и никой не може да си позволи повишение.

Новите цени на тока обаче сериозно ще ударят малките фурни и ако те не успеят да се справят с новите цени, ще фалират. А когато в един квартал има 10 малки магазинчета и вземе, че се открие Била, Лидл, Кауфланд или т.н. – знаем какво се случва с малките бакалиики и какво става с голямата верига… Идете и изиграйте едно Монополи с приятели… 😉

Естествено това са просто предположения… изведени от факти, разбира се… 🙂 Хубав ден! Аз отивам да боцна един „ляб“ с чубрица. Ей, дееба мааму… Блогът на Иван Попов

Снимка: money.bg

Подобни публикации:

Post A Comment

*