Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Забавно, По света

Луди колекционери…

По цял свят са известни картите с известни спортисти, които струват луди пари и се намират само в специални сантиментали колекционерски колекции. Наистина луди пари (много по-луди от онези 50 милиона за Фернандо Торес, все пак говорим за хартийка)… Оказва се, обаче, че не само картите на известни спортисти са обект на финансова битка между колекционери. Ценни „книжа“ (дано не тези точно имаше предвид Дянков) има и с лика на известни анимационни герой. Журналистът Майк Смит (Yahoo.com) направи класация на топ 10 най-ценни карти за колекционерите. Ето ги и тях:

Номер 1: Pokemon: Pikachu Illustrator
Цена: около $20 000 щатски долара

„Да ги уловим!“ – така гласеше мотото на известното филмче. Ако отнесем репликата към картите… Е, да кажем, че минимум ще ипотекираме жилището. Картата Pokemon: Pikachu Illustrator е толкова рядка, заради това, че никога не е издавана на английски, както и задържането й от масова продажба. Картата е давана само в Япония като награда в рисувален конкурс. Съществуват само 4 подобни. Успех в намирането й… и успех в заплащането!

Номер 2: Magic: The Gathering: Alpha Black Lotus
Цена: между $3 000 и $4 000 щатски долара

Скъпа, пристрастяваща, умопомрачително успешна. Това описва най-добре играта Magic: The Gathering – една от най-известните игри с карти в света. Картата Alpha Black Lotus се счита за най-добрата от хората, които играят. Това прави намирането и невъзможно.

Номер 3: World of Warcraft CCG: Spectral Tiger
Цена: между $500 и $700 щатски долара

Въпреки че картите за игра не са известни както компютърната версия на известното заглавие, колекционерските стойности на картите никак не падат. Картата е почти невъзможна за откриване, тъй като съществуват малко бройки, а собствениците им не са склонни да се разделят с нея.

Номер 4: Pokemon: Charizard, First Edition
Цена: между $2 000 и $2 500 щатски долара

Всеки фен на Покемон познава огнедишащия Чаризард. Неговата карта обаче е далеч по-рядка спрямо осанката му. Стойността на картата се дължи на това, че тя е първото оригинално издание от 1999 г. и много малко от бройките са запазени в добро състояние. Хартийката не само ще ви спечели играта, но ще ви донесе и много пари…

Номер 5: Garbage Pail Kids: Nasty Nick, First Series
Цена: Около $600 щатски долара

Картите са създадени през 80-те години на миналия век. Стават известни с гротесковото и сюрреалистичното изображение. Най-скъпата карта от поредицата се продава за умопомрачителните $4 250 долара. Сумата обаче е твърда надценена и повечето копия се продават за „едва“ 600 долара. Ама, че евтиния…

Номер 6: Карти за разменяне на Супермен от 1940 г.
Цена: между $300 и $500 щатски долара

Не всички скъпи карти за игра са нови издания. Издадени през 40-те години на миналия век, колекцията на човека от стомана е стара почти колкото самия герой. Бройките в добро състояние са голяма рядкост. През 2010 г., 24 подобни карти бяха продадени на търг за повече от 15 000 долара. Успех!

Номер 7: Yu-Gi-Oh!: Cyber Stein
Цена: между $400 и $500 щатски долара

Това не е немски или японски робот. Това е кибернетичната версия на Франкенщайн, от японската поредица Yu-Gi-Oh!. Картата е давана само на победители в турнири. През 2004 г. има случай на продажба на картата за 23 000 долара. Лоша инвестиция. Само няколко години по-късно цената и падна главоломно. Същински колекционерски ужас!

Номер 8: Карти за колекциониране на Мики Маус от 1930 г.
Цена: между $50 и $150 щатски долара

През 30-те години е пусната тази поредица карти. Всяка една от тях е с миникомикс, чийто две части се отпечатват на две различни карти и по този начин се стимулира закупуването им. Единична карата струва между 50 и 150 долара. Целият комикс обаче може да стигне до цена от 4 000 долара!

Номер 9: Digimon: Lucemon Gold Print
Цена: $400 щатски долара

Въпреки, че започват просто като животинки в тамагочи (един от любимите предмети на 90-те години), Дигимон се превръща в основен конкурент на Покемон. Взето в пропорции картите на Дигимон не могат да се сравняват с тези на другите известни анимета, но точно тази бе продадена за 400 долара в eBay…

Номер 10: Yu-Gi-Oh!: Tyler the Great Warrior
Цена: незнайна

Подобна карта в света има само една и никога не е обявявана за продан. Картата е специално направена за Тайлър Гресъл, тийнейджър диагностициран с рак на черния дроб през 2002 г. Тайлър побеждава рака и желае да създаде своя собствена карта, като компанията 4Kids Entertainment сбъдва мечтата му. Картата е кръстена Великият войн в чест на момчето.

Е, узнаването на тези факти може и да не беше най-смисленото нещо в живота ви, но вече знаете, че 3000 лв. годишно за издръжка на куче, което е нахапало човек, от Столична община не е най-безсмисленият начин да похарчиш парите си. Поздрави!

Подобни публикации:

Post A Comment

*