Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Личности, Спорт, Събития

Легенди: Йордан Йовчев

Той седи под халките. Виждаме го – побеляла коса, най-вероятно е съдия или треньор, който проверява уреда. Изведнъж този човек се хваща за халките. Косата му някак се съживява. Тялото му е олицетворение на годините, травмите, разкъсаните мускули и износените лакти. Това описание може да предполага само един човек – уникалния Йордан Йовчев.

Вчера, Данчо влезе за винаги в историята, като се класира за шести път на Олимпийски игри. Ветеранът си извоюва виза за игрите в Лондон през лятото, след като влезе в Топ 30 на последната квалификация в многобоя и там успя да постигне резултат, който да му дава право на участие на игрите. Така той стана единственият гимнастик в историята, който ще участва на 6 Олимпиади.

Данчо, все още няма златен медал от Олимпийски игри, но надали това ще се случи.

“Боли ме, че нямам златен медал от олимпиада. Но остарях и шансовете ми вече са около нулата. Не разчитам да печеля злато. Състезавам се за собствено удоволствие”, признава Данчо.

Все пак, Данчо е всепризнат морален шампион. На Олимпийските игри през 2004 г. в Атина корупция сред съдийте ограби българина. Данчо бе класиран втори, а първото място бе присъдено на местния шампион Димостенис Тампакос. Целият свят обаче помни комбинацията на българина. По-паметливите от нас също помним, че на награждаването, италианецът Юре Кеки поздрави Йовчев и посочи на многобройната публика в залата и на милиардите зрители по света, че Йовчев е най-добрият и заслужаваше титлата. Гъркът Томпакос също го видя и дори не можа да се зарадва на подареното му олимпийско злато. Томпакос се чувстваше неестествено на най-високото стъпало на почетната стълбичка между двама „изполини“ на хилките – Йовчев и Кеки.

Успех Данчо! Резултатите вече са без значение! Ти си и ще бъдеш всепризната легенда!

„The Best There Is, Was, and Ever Will Be.“

Подобни публикации:

Post A Comment

*