Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Личности, Спорт, Събития

Кобрата захапа… отново!

Кубрат Пулев е новият интерконтинентален шампион на Международната Боксова Федерация в тежка категория след изтощителен мач в 12 рунда срещу американеца Травис Уокър. Кобрата стана първият шампион по бокс от България при професионалистите в тежка категория.

Въпреки че в средата на двубоя получи тежка аркада, Кобрата нито за миг не остави съмнение, че е по-класният боксьор и дори имаше възможност да нокаутира съперника си. В крайна сметка и тримата съдии отсъдиха победата на родния боксьор, съответно с 119:109, 118:109 и 117:110 точки. Така Пулев заслужено се окичи с ценния пояс.

След днешната най-важна победа в досегашната си кариера Кубрат Пулев продължава да е непобеден на професионалния ринг. Родният боксьор има 14 победи (6 с нокаут) от 14 мача.

Фактите са безспорни и е безсмислено да водя поредната новинарска емисия. Ето нещо различно, което ми направи впечатление – въпрос на в. „7 дни спорт“ към Кубрат.

Как се бие човек, когато не вижда? (репортерът фиксира аркадата, която получи нашенецът)
Виждаш само един силует. Във футбола е обратното. Там театърът е, като те ударят, да се правиш, че ти има нещо. При нас е обратното – правиш се, че нищо ти няма. Защото иначе противникът ти ще те усети, съдията също, реферите около ринга. Може да загубиш и рунда, и срещата. Защото в един такъв миг на слабост противникът може да тръгне веднага срещу теб и да те отнесе.

Кобрата „захапа“ много тънко, но много смъртоносно, темата за българските футболисти. Защото докато те разхождаха екипа на „Kappa“ в поредните квалификации за голям турнир и получаваха цялото внимание на социума + заплати, достатъчни за ремонт на жилище, Кубрат Пулев получава аркади, с гащета, на които е изографисал трибагреника на страната си… – гащета за които се е охарчил сам.

И думите му са правилни – футболистите получават тежките удари на гиганти като Уелс, но въпреки това гордо си прибират заплатата и се правят, че нищо им няма. А Кубрат сам урежда мачовете си, готви тренировките си и изработва гащетата си, но продължава да слави страната си – сякаш тя се грижи за него.

Благодарим ти, Кубрат Пулев!

Кубрат Пулев: Направих нещо голямо и за себе си, и за България!

И го правиш вече две години! За финал ето и всички мачове на Кубрат в профи бокса до момента.

Post A Comment

*