Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Плуване и анатомия, Упражнения

Кик-бек

Цитирано от bb-team
Кик-бекът с дъмбели е едноставно изолиращо упражнение за триглави мишнични мускули. Представлява екстензия (разгъване) на ръцете в лакътните стави. Лактите и раменете са фиксирани в пространството. Движението е подходящо за начинаещи и средно напреднали фитнес любители.Изпълнението му не се препоръчва на хора с болки или установени контузии в раменете и раменния пояс или видимо изместен баланс в раменния пояс, т.е. рамене, прибрани към гърдите.
Участващи мускули
Основни:
Триглави мишнични мускули (трицепси) (Triceps brachii), Малки лакътни разгъвачи (Anconeus)
Помагащи:
Задни раменни глави по цялата амплитуда (Deltoid, Posterior), Широки гръбни мускули (Latissimus dorsi), Трапецовидни мускули, нисък и среден сектор (Trapezius Lower and Middle), Ромбоидни мускули (Rhomboids), Флексори в предмишниците (Wrist flexors), Екстензори в предмишниците (Wrist extensors)

Начин на изпълнение
Самото движение се състои в разгъване на ръката в лакътната става с хоризонтална мишница, като другите стави остават неподвижни (това важи за раменните, лакътните стави и китките). Гръбнакът е неподвижен. Мишницата трябва да бъде близо до тялото и неподвижна по време на изпълнение на упражнението.
1. Вземете тежестта и се наведете напред, така че гръбнакът ви да бъде хоризонтален на пода.
2. Свийте ръце и повдигнете лакти така, че мишниците ви да са хоризонтални и близо до тялото, а предмишниците – вертикални на пода. Заключете плешките.
3. Разгънете ръце в лакътните стави назад, без да движите раменете.
4. След пълно разгъване на ръката върнете плавно в изходно положение.
5. Повторете.


Край на цитиране от bb-team

Роля при плуване:
Кик-бекът помага на трицепса да заякне, заради движението на лакътя по време на 90 градусовото движение. Силата която се получава, се създава по същият начин по време на избутващата фаза при плуване на кроул, бътерфлай и най-вече гръб.
Бавни и контролирани движения са ключът към максималната полза от упражнението. Най-добре е да задържите секунда-две, когато рамото е напълно разтегнато. Също задръжте и когато рамото е свито на 90 градуса. Това ще ви помогне да предотвратите люлеенето, което ще се създаде.


Подобни публикации:

Post A Comment

*