Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Забавно, Стресни се

Как се създават епидемиите?

Един жител на Конго се разболял. Отишъл при лекар европеец. „Докторе, много ме боли глава, лошо ми е, целият треперя.“

Лекарят: Т`ва е ташак работа. Какво си правил?
Пациентът: Наебах един заек.
Лекарят: Значи заешка ташак работа! Заешки ташак!
Пациентът с последен дъх: Ясно, … докторе… (и умрял.)
Лекарят записал в протокола „Пациентът умря от заешки ташак“.

Министерството на здравеопазването в Конго прави отчет: „За изминалия месец в Конго умряха 400 души. 300 от глад, 99 от старост, 1 от заешки ташак. “

Журналист на другия ден: „Заешкият ташак е в списъка на трите главни причини за смъртността в Конго“.

Международната новинарска агенция в същия ден: „В Конго зачестяват случаите на смъртоносната и неизличима болест заешки ташак.“

Телевизионен канал: „Неизвестната болест „заешки ташак“ покоси Конго.“

Министерството на здравеопазването на Конго прави официално изявление жителите да останат спокойни.

Декан на медицински университет: Безсилни сме срещу заешкия ташак, не е известна болест и заради това е опасна – не знаем как да се справим.

Международна авиокомпания: Отменяме всички полети до Конго, докато не премине епидемията от заешки ташак.

Известно научно светило: Правителството на Конго нарочно крие реалните мащаби на катастрофата! Заешки ташак вече има и в Европа – в Париж беше забелязан негър с течащ нос, който отглежда зайци!

Местната преса със заглавна снимка на зайци: Убийците са навсякъде!

Политиците: За да овладеем епидемията навреме и да не позволим хората да умират, за нас приоритет номер едно е да изтребим всички зайци.

Полицията (подчинено): Тъй вярно, започваме!

Собствениците на ферми за зайци: Вие луди ли сте? (започват стачки, както и бой с органите на реда, пресата снима)

Вестниците: Заговор на собствениците на ферми за зайци застрашава националната сигурност!

Фармацевтичен гигант: Единственият шанс да се предпазите от заешки ташак е новото ни лекарство „З-Ташакатемол“. Пие се по 5 таблетки дневно. Страничните ефекти включват течене на мляко от гърдите при мъже, окосмяване на крака и дупе за жени, гърч, давене, припадъци, но само при 60% от случаите. Ако се появи друг страничен ефект не спирайте лечението си и приема на лекарството, но задължително се консултирайте с представител на компанията ни.

Втори фармацевтичен гигант: Можем да се похвалим, че сме първата компания, която успешно създаде ваксина против заешки ташак! От крайна необходимост е бързо да бъде инжектирана на цялото население!

Правителството: За да предотвратим епидемия от заешки ташак въвеждаме задължително ваксиниране на цялото население!

Еко-активисти: Ваксинацията срещу заешки ташак води до паркинсон, аутизъм, олигофренизъм и дори смърт! Няма да ваксинирам децата си! (публично се замозапалва в знак на протест)

Фармацевтичните гиганти: Това е долна и неправомерна лъжа! Тестовете на ваксината са правени с огромно внимание стотици пъти върху доброволци – бежанци от Женския пазар! В нито един от случаите не бе открито намаляване на способностите на тествания да дъвче дъвка, да се вози в градския транспорт без билет, да решава уравнения с две неизвестни или пък да изпитва дълбоко състрадание към беззащитни животни. Ваксината ни е напълно безопасна!

Правителството (след поредния самозапалил се еко-активист): Премахваме задължителната ваксинация, но за да не се увеличава броя на заболели от заешки ташак, поставяме под карантина абсолютно всички неимунизирани. Те нямат право да посещават детски градини, училища, кина, театри и да пътуват с градския транспорт. Задължаваме всеки, който не е ваксиниран, да носи на една от ръцете си лента с изображение на зайче, не по-малка от 17 см.

В Интернет: „Ако още веднъж някой постави под съмнение истинността на епидемията от заешки ташак или спомене, че ваксината срещу заешки ташак е опасна за здравето, а заешкият ташак е безвреден – ще получи перманентен бан без предупреждение!“

* историята е вдъхновена от популярен виц в интернет форумите Блогът на Иван Попов

Post A Comment

*