Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Интервюта на Иван Попов, Личности, Спорт

Интервю с разстроен фен на Арсенал


28 август 2011 станахме свидетели на история. Лондонският футболен клуб Арсенал бе разгромен с 8:2 от вечния враг Манчестър Юнайтед. Моментът бе исторически, защото артилеристите никога не бяха инкасирали 8 гола в професионалния футбол.

Това не беше само една футболна победа, а олицетворение на проблемите в лондонския клуб през последните години – от трансферна политика, до вечните млади таланти. Непосредствено след края на мача, помолих за коментар моя личен приятел и голям фен на Арсенал – Георги Кусеров.

Гоше, знам че ти е тежко в такъв момент. Преди да задам какъвто и да е въпрос, кажи това, което ти идва на момента
Не знам какво да кажа. Сякаш сънувам кошмар. Не си спомням някога Арсенал да е унижаван по подобен начин. Дори и най-добрият отбор в момента – Барселона – не ни направиха да изглеждаме толкова жалки. Искам да забравя този мач, колкото се може по-скоро.

Арсенал не е допускал 8 гола на професионално ниво в цялата си история. Намираш ли някаква символика в числото?
Разбира се. Осмицата веднага навява мъчната раздяла на отбора със Самир Насри. Двойката пък разделя осмицата на четири, а това беше номерът на нашия капитан – Фабрегас. Числата са фатални за нашия отбор.

След мача, Арсен Венгер заяви, че няма намерение да се оттегля. Ти на какво мнение си?
Аз вярвам във Венгер. Все пак, под негово ръководство, Арсенал пожънаха най-големите си успехи. Като грешка мога да откроя, че не подбира добри защитници. Освен Томас Вермален, в последните 5-6 години, отборът не е притежавал класен защитник. Той просто блести пред останалите. За съжаление, очаквам Томас също да реши да заиграе в друг отбор съвсем скоро. Венгер не влага правилно парите на клуба в достатъчно класни попълнения. В момента отборът не разполага с достатъчно добри футболисти, които да отговарят на клуб от ранга на Арсенал. Добрата страна на нещата е, че така отборът е положително остроен във финансов аспект. Не мисля, че има треньор, който с тези играчи, може да се справи по добре от Арсен. Раздялата с двамата ни най-добри футболисти, в последните сезони, също повлия. Моята гледна точка е, че ако Венгер не купи някое класно попълнение, няма да бъде още дълго отпред на каляската.

Какъв капитан ще бъде за Арсенал Ван Перси? Днес пропусна дузпа…
Пропусната дузпа не е чак толкова фатална – случва се и на най-добрите. Ван Перси е доста странен футболист. Притежава огромен талант, това е безспорно. Има нужните лидерските умения. Недостатъците му са, че често не е концентриран пред гола и се контузва лесно. Вярвам обаче, че Арсенал има силите да се пребори за една от двете купи в Англия – било то за Карлинг Къп или пък за ФА Къп. И всичко това ще стане под лидерството на Венгер и Ван Перси.

И нещо за финал – на кое място прогнозираш да завърши Арсенал в края на сезона?
Според мен, ще се борим за 4-тото място с Ливерпул. Важното е Арсенал да играе в Шампионска лига.

Благодаря ти, Георги! Ще те потърся отново за коментар в следващия интересен трилър със заглавие Арсенал.
Благодаря и аз, за мен беше удоволствие.

* Интервю на ИВАН ПОПОВ, специално за „Блогът на Иван Попов“

Подобни публикации:

Post A Comment

*