Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Важни дати, За мен, Наука, Традиции

Завърш“В“еност

Краят на едно или начало на друго? Истината е, че противопоставителният съюз „или“ в случая е крайно излишен и неговото място успешно ще заменим с еднобуквеното и просто „и“.

Да, като цяло това е завършването на средното образование. Емоционални дни, оплетени от парадокса „празник за един край“. Странното е, че докато ние – завършващите – броим, викаме, веселим се, срещаме погледите на хората срещу нас и в тях се чете тъга, спомени, дори лека насмешка, но всеки го приема – защото всеки е имал този свой момент.

Тези пет години, които човек прекарва в гимназията са именно онези години, в които човек се оформя като личност, изгражда своя характер и чертае своите цели. И тези пет еволюират в метафората за „най-хубавите години“, която всеки възрастен човек използва, разказвайки живота си.

Завършихме… Поставихме край. Завършеност – случила се е вече. Преминахме не само една 12-етажна стълба, а завършихме и себе си. Всеки, намерил приоритети си, е завършен. И по този начин започваме нещо ново – нещо в които вече си АЗ и борбата започва отново. Само, че този път козовете са на наша страна – вече познаваме силните и слабите си страни и знаем кога да ги използваме.

Успех на всички!

И кой каза…..????

Подобни публикации:

Post A Comment

*