Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Политика

Да встъпиш в „брак“

Бракът е обществен съюз или юридически договор между личности, който създава родствени отношения. Той е институция, в която междуличностните взаимоотношения, обикновено от емоционален и сексуален характер, се съчетават с юридически ангажименти и с други обществени, стопански и религиозни връзки между участващите лица. В повечето случаи бракът трябва да бъде признат от обществена институция (държава, религиозна или друга общност), а често това става и чрез специална церемония (сватба).

От друга страна „брак” е думата за негодна стока, най-често тази, която се дава за рециклиране.

До тук окей – поредните омоними. Слушайки обаче родните „кукловоди на държавата” – депутатите от многопочитаемото Народно събрание – разбрах, че думата „брак” си има само едно единствено значение, което съчетава в себе си и обвързване и боклук. Или пък най-добре обвързване с боклук…?

Онзи ден трибуната на НС отново се конкурираше успешно с циркова арена. Водените дебати по вота на недоверие, заради отказа от АЕЦ „Белене”, се превърнаха в интересен, но крайно безсмислен юридически спор между проф. Любен Корнезов и уважаемата Искра Фидосова. Господин професорът сравни оттеглянето от вота на недоверие на депутатите от „Атака” с процесуалния кодекс: „Не можеш след първата брачна нощ да оттеглиш подписа си”. Очевидно примерът с „брака” се превърна в своенравен „брак” на отношенията между Корнезов и „Атака”, което не е напълно весело. Язък! Между тях тъкмо бе пламнала „Искра”. „Не сме стигнали до сключването на брак”, апострофира веднага шефката на правната комисия. Е, хайде сега не сте. По-нефункционираш „брак” трудно бихме открили. „Това, че булката е шавлива и изневерява е ваш проблем”, – отсече независимият депутат Кирил Гумнеров, с което даде нелош анализ на ситуацията.

От целия цирк поне научихме, че „бракът” между политици винаги си отива към „брак”… Поздрави и с добро! 🙂

Подобни публикации:

Post A Comment

*