Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Личности, Спорт, Събития

Болт към критиците: Шшш…!

Какво ли не се изписа за фалстарта на Юсеин Болт на финала на 100 м. преди няколко дни? Нагли към по-нагли коментари от сорта на „умишлени фалстарт“ или върхът – дори и да беше участвал, Болт щял да изгуби бягането. Е, ето че, този „скътавко“ днес записа пореден световен рекорд и се поздрави с нови два златни медала от Световните първенства.

Ето кратка фактология.

Всичко започна вчера (03.09.2011). Най-бързият мъж на планетата Юсейн Болт се реваншира за фалстарта си във финала на 100 м и спечели по безапелационен начин световната титла на 200 м на Световното първенство по лека атлетика в Дегу (Република Корея). Ямайският феномен спечели златото на половин обиколка с най-добър резултат в света за сезона от 19,40 сек (+ 0,8 м/сек). Постижението на Болт е четвъртото най-бързо в дисциплината за всички времена. Със среброто, както и на 100 м, се окичи американецът Уолтър Дикс, който постигна 19,70 сек.

Днес бе кулминацията. Юсеин Болт бе в основата на новия световен рекорд на щафетата 4х100 м. гладко бягане! Болт направи страхотно бягане на последния пост за Ямайка и в крайна сметка щафетата на световните и олимпийски шампиони финишира първа с фантастичното време 37,04 секунди. Щафетата на Ямайка бе в състав Неста Картър, Майкъл Фрейтър, Йохан Блейк, Юсейн Болт.

Юсеин Болт знае възможностите си. И за пореден път в шоуто си, превърнало се в запазената му марка преди стартове, отправи послание към хората – този път към критиците си. Болт използва сигнала, с който организаторите молят публиката да запази мълчение, като апел към критиците си – „Шшш…!“.


Подобни публикации:

Post A Comment

*