Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Blog

Posted by Ivan Popov in Личности, Политика, Стресни се, Събития

(Бойко)тът на българина

Годината е към края си. Странна година, честно казано. Да говорим за бойкоти е излишно – ежедневно сме свидетели на протести срещу случките в Катуница, пенсионните реформи, случващото се в БДЖ и какво ли още не. Има обаче и два факта, които са много по-различен протест. Тих, скрит, саркастичен, но очевиден – (бойко)т.

Първият от тях е изборът за президент на България. В първия тур гласуваха 3 593 751 граждани, които образуват 51,83% от общия брой население, което има право на глас.

Излиза, че бойкотиралите изборите са 3 339 997 души или иначе казано 48,17%. На първо четене – да. Доста хора обаче бойкотираха, гласувайки за Светослав Витков – 54 125 граждани. Да напомним, че цялата му кампания бе проведена в интернет и мотото му беше основано на пародийното кандидатпрезидентско съсловие.

И като пламенен привърженик на Краля на спорта, не мога да не отбележа и явния протест на българина срещу „престижния“ конкурс „Футболист на годината“. За пръв път от 81 години, фенът също има право на вот в анкетата. До момента, българският запалянко отрежда първото място на премиера Бойко Борисов – 3 439 гласа. За сравнение втори е гол-майсторът на Английската висша лига за миналия сезон – Димитър Бербатов – 1 941 гласа. Представете си до каква степен е отвратен родният футболен привърженик от нашите си „звезди“, за да избира гол-майстор на ФК „Витоша“ (Бистрица) за футболист на годината, пък и бил той министър-председател.

Куриозът е пълен. Или както каза журналистът Милен Милушев – защо пък да не обявим Бойко Борисов за „Мечо Пух на десетилетието“…


Подобни публикации:

Post A Comment

*